Дојдовни Истражувачи

Добредојдовте во Република Македонија!

 

Без разлика дали размислувате за кариера во една од нашите научни организации, или пак веќе правите истражувања во Македонија, нашиот EURAXESS портал е вистинското место за вас. Изберете ја саканата информација од менито подолу.

Ние сме тука да обезбедиме помош за вас на која било од темите подолу. Сајтот е лесен за користење и обезбедени се едноставни објаснувања за административните процедури.

Уживајте во нашиот сајт.

За повеќе информации ве молиме контактирајте не на euraxess@manu.edu.mk


Сместување

Грижа за децата / Училиште

Секојдневие

Здравје/Медицинска Нега

Инфо за земјата / Град

Права на интелектуална сопственост

Јазични курсеви

Признавање на дипломи

Социјално осигурување

Даноци

Виза

Дозвола за работа

 

** Описисте на административните процедури во Македонија дадена на оваа веб страна се само со цел да информираат. Препораките на веб страната не се замена за официјалните извори на информација и информациите дадени од официјалната администрација треба да се земат предвид во сите случаи.